Sramota, GSP nam skuplji 44 puta

Beograd — Gradska organizacija penzionera Beograda zahteva od Skupštine grada da pripreme novi, pravedniji tarifni sistem gradskog prevoza.

Sramota, GSP nam skuplji 44 puta
Sramota, GSP nam skuplji 44 puta

Oni traže i da se Skupština grada ogradi od postojećeg tarifnog sistema, “koji ruši civilizacijski dostignuti nivo zaštite starih ljudi”.

GOP zahteva da prenzionerska udruženja budu uključena u donošenje novog cenovnika, za koji smatra da nije moralan, jer su oni koji imaju veće penzije nekada imali veće plate i izdvajali više za poreze i doprinose Gradu, pa samim tim i prevoznicima.

“Vest da je prevoz za zaposlene jeftiniji, a za četvrtu grupu penzionera čak 44 puta skuplji, prosto vređa, jer zaposlenima cenu prevoza plaća poslodavac, a penzioneri plaćaju sami i zato će ona negativno uticati na standard svakog od njih”, navodi se u zahtevu GOP-a.

To udruženje ističe da je “vrlo providno udvaranje kreatora novog cenovnika i Gradske uprave penzionerima sa primanjima ispod 25.000, jer im to neće nadomestiti 13. penziju, koja im je ukinuta”.

GOP ističe da se sadašnjim tarifnim sistemom nipodaštava Statut Beograda u pogledu zaštite starih i da se uvodi novi sistem vrednosti, izražen isključivo u finansijskim mogućnostima penzionera, što je za svaku osudu.

Podela penzionera samo po finansijskoj snazi, uz zanemarivanje njihovih godina, zdravlja i umora od života, stvara “zlu krv” među njima i negativno utiče na dalje jačanje volonterskog rada u pružanju pomoći onima kojima je najneophodnija, navodi GOP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.