Sajam za penzionere

IZVOR: Tanjug – rvi Sajam za penzionere u Srbiji, koji zajednički organizuju Novosadski sajam i “Snar grupa” biće otvoren danas u Novom Sadu i trajaće dva dana 25. i 26. novembra.

sajam za penzionere
Sajam za penzionere

 

Ova sajamska manifestacija, koja predstavlja novinu u ponudi Novosadskog sajma, namenjena je najstarijim sugrađanima i održava se pod sloganom “Za bezbrižnu starost”, a ulaz za posetioce je besplatan.

Sajam će okupiti penzionere, pružaoce usluga i proizvoda namenjenih životu u trećem dobu, a u neposrednom kontaktu sa resornim institucijama, udruženjima građana, pojedincima i firmama koje radom doprinose kvalitetnijem životu starijih sugrađana, posetiocima će biti predočene brojne pogodnosti, popusti  i sadržaji dostupni na teritoriji cele Srbije.

Pored predstavljanja kompanija, farmaceutskih kuća, banaka, osiguravajućih društava, privatnih klinika, turističkih organizacija, prehrambene industrije, dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani, optičarskih kuća, proizvodjača i distributera sportske opreme, Sajam će obeležiti i kulturno-zabavni i edukativni programi.

Biće organizovane brojne kreativne radionice za posetioci i specijalni programi na bini. Aktivnosti pripremaju i izlagači, te će tako Udruženja penzionera “Novi Sad” organizovati likovne radionice, kao i sportske, zdravsrtvene i sekcije za ručni rad.

Najstariji sugrađani će na sajmu moći besplatno da provere vid, konsultuju oftalmologa, dobiće specijalne pogodnosti za operaciju katarakte, a deliće se i vaučeri sa popustom na usluge i pomagala.

U okviru štanda Republičkog i Pokrajinskog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje penzioneri će moći da dobiju informacije o pravima iz te oblasti i da saznaju sve o izdavanju PIN koda i listinga uz mogućnost uvida u podatke matične evidencije, a biće im prezentovani i elektronski servisi poput e-zahteva, elektronske predaje prijave M-4, kretanja predmeta.

Cilj manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu provere svoje zdravstveno stanje, vide i probaju proizvode i usluge namenjene isključivo najstarijoj populaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.