SAD: Nema penzije, radi se do smrti!

Američka finansijska grupacija sprovela je anketu, na osnovu koje se pokazalo da 37 odsto građana smatra da će raditi do smrti, jer im je na prvom mestu plaćanj mesečnih računa

americki-penzioner
SAD: Nema penzije, radi se do smrti!

Više od trećine Amerikanaca smatra da neće moći nikada da se penzioniše i da će raditi skoro do svoje smrti, pokazuje istraživanje koje danas prenosi dnevni list “Ju-Es-Ej tudej”.

Prema anketi koju je sprovela američka finansijska grupacija Vels Fargo, 37 odsto građana SAD reklo je da ne očekuje penzionisanje, već smatra da će biti prinuđeni da rade dok se “ne razbole ili umru”, objasnivši da im je na prvom mestu plaćanje mesečnih računa, a da o penziji sada ne mogu da razmišljaju.

-Srednja klasa ne oseća oporavak ekonomije i u porastu je broj ljudi kojima je samo važna svakodnevna egzistencija, kaže Lori Nordkvist, koja je učestvovala u istraživanju.

U istraživanju u koje je bilo uključeno hiljadu Amerikanaca između 25 i 75 godina, 48 odsto ispitanika je reklo da nije sigurno da će uspeti da uštedi dovoljno za ugodno penzionisanje, dok je 34 odsto kazalo da će morati da radi do najmanje svoje 80. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.