Preleteće 13,500 km zbog grčkog penzionera

IZVOR: B92

Grčki penzioner Jorgos Čacifotijadis koji se nedavno rasplakao ispred banke jer nije mogao da podigne penziju, dobiće pomoć od biznismena iz Australije.

Preleteće 13,500 km zbog grčkog penzionera
Preleteće 13,500 km zbog grčkog penzionera

 

Jorgos je nakon četvrtog neuspešnog pokušaja da podigne penziju svoje supruge, seo na zemlju i zaplakao jer nije mogao da podnese rasulo koje ga okružuje.

Ovaj čovek koji je postao oličenje grčke krize dobiće svoju penziju ali ne od banke, već od australijskog biznismena grčkog porekla Džejmsa Koufosa.

Koufosa, direktora kompanije za finansijske usluge sa sedištem u Sidneju, potresla je sudbina penzionera koji je prijatelj njegovog pokojnog oca.

“Kada sam video ovo pitao sam mamu – šta možemo da uradimo“, rekao je Koufos za AFP.

“Idem tamo da ga iznenadim, poneću veću svotu novca, a probaću da ubedim još neke kompanije za pomoć“.

Koufos je preko društvenih mreža pozvao ljude da mu pomognu da nađe Jorgosa, uz obećanje da će on i njegova firma donirati penziju Jorgosu dokle god to bude bilo potrebno.

On je dodao da je penzioner Jorgos, bio prijatelj njegovog pokojnog oca i da su njih dvojica išli zajedno u školu.

’’Ovo je neverovatna i retka prilika da zaista pomognem nekom. Moja mama(koja živi u Grčkoj) je bila veoma pogođena ovom pričom i to me je motivisalo da uradim nešto’’, rekao je Koufos za ’’Dejli Mejl’’.

Dodao je da će iskoristiti nasledstvo koje mu je ostavio otac i uz nekoliko hiljada evra koje je prikupio od donacija drugih ljudi koji su uslišili njegove molbe na društvenim mrežama, pomoći će Jorgosu.

’’Cifra od 170 evra nedeljno je mala, mi ćemo mu dati 250 evra! Ne bih dozvolio da vidim kako ponosan, vredan Grk umire od gladi’’, kaže Koufos.

Koufos će preći ’’pola sveta’’ kako bi stigao do Grčke sledeće nedelje i obradovao Jorgosa.

’’Može se reći da živim lagodno ovde u Sidneju, ali kada vidim nekog ko je radio ceo svoj život a ne može da dobije penziju da nahrani svoju prodicu, to me veoma potresa’’, navodi Koufos i dodaje da su fotografije pogodile i mnoge njegove prijatelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.