PRAVDA ZA DEDU: Digla se Srbija da spase dekicu Miroslava kome preti zatvor JER JE PUCAO U PROVALNIKA!

IZVOR:Telegraf.rs – Deda Miroslav je odveden na psihološku proveru, dok su provalnici pušteni da se brane sa slobode

miroslav-tirnanic
Foto: Novosti – Miroslav Tirnanic

Na Fejsbuku se pojavila grupa “Pravda za dedu – peticija” putem koje se poziva na oslobođenje i promenu zakona povodom slučaja Miroslava Tirnanića (89) iz mesta Krnjevo kod Velike Plane, koji je početkom februara iz lovačke puške pucao na provalnika i tom prilikom ga ranio.

Metak je pogodio izgrednika D.T. (22) u nogu, dok je njegov saučenik S.T. preskočio ogradu Tirnanićevog imanja i pobegao. Obojica su kod sebe imala fantomke, a jedan je bio naoržan pištoljem. Sada dekici zbog samoodbrane i upotrebe oružja, za koji poseduje dozvolu, preti 10 do 15 godina zatvora.

Kako bi stali na put ovoj nepravdi, građani su se organizovali na Fejsbuku i sajtu peticije24.com i u velikom broju dali podršku deda Miroslavu, protiv koga je napisana krivična prijava zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

S.T. je uhapšen odmah po pokušaju provale u kuću Tirnanića i tada mu je određeno zadržavanje do 48 sati, dok je D.T. ležao u bolnici koju je čuvala policija. Telegraf saznaje da je deda Miroslav pre nedelju dana odveden na psihološku proveru, dok su lopovi pušteni da se brane sa slobode.

– Pozvan sam da dođem na saslušanje u Javno tužilaštvo, a ako ima Boga, nema šta da mi sude, hteli su da me ubiju na kućnom pragu. Pretrpeo sam strah i bio izložen opasnosti sa svojih devedeset godina. Zahvaljujem svim ljudima koji su me podržali i poručujem im da je pravda na mojoj strani – rekao je on za Telegraf.

 

 

 

One Reply to “PRAVDA ZA DEDU: Digla se Srbija da spase dekicu Miroslava kome preti zatvor JER JE PUCAO U PROVALNIKA!”

  1. lopovi vladaju srbijom pa zato ga brane ,dok je sveta i veka tako nije bilo ,a sta da je deda ubijen reklibi star je nema istrage sad vidim da je jos uvek lopovska drzava ,deko neka te BOG I BOGORODICA I SVI SVETI cuvaju samo se seti da je ISUS HRISTOS nepravedno osudjen i nebrini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.