Požar u Domu starih u Mirijevu, povređeno šestoro

IZVOR: RTS

Šest osoba povređeno je u požaru koji je rano jutros izbio u Domu starih u beogradskom naselju Mirijevo.

Pozar-s
Požar u Domu starih u Mirijevu, povređeno šestoro

Među povređenima su i dvojica vatrogasaca. Teške telesne povrede zadobile su dve žene, korisnice Doma. One su bile bez svesti, a jedna od njih je zadobila opekotine po celom telu.

Povređene žene zbrinute su na reanimaciji Urgentnog centra. Zbog udisanja dima tri osobe su zbrinute na VMA, među njima su i dvojica vatrogasaca.Jedna osoba je zbog srčanih problema smeštena u KCB “Zvezdara”. Požar je ugašen, a saobraćaj u okolini Doma normalizovan.

Direktor Doma starih, koji nije želeo da se predstavi, rekao je novinarima da su tri pripadnika sektora za vanredne situacije i dve stanarke prevezene u bolnicu, prenosi Tanjug.”Tri stanarke prevezene su u zdravstvene ustanove i sve se osećaju dobro. Dve će biti otpuštene do kraja dana, dok će treća, zato što je srčani bolesnik, prventivno ostati na posmatranju”, rekao je direktor.Kako je objasnio, požar je izbio u čajnoj kuhinji na trećem spratu, a pretpostavlja se da je uzrok jedan od električnih aparata.

Prva je, kako je objasnio, reagovala dežurna sestra-negovateljica, ali požar se vrlo brzo proširio iz kuhinje ka drvenoj konstrukciji krova i dnevnom boravku.Spavaće sobe korisnika Doma nisu zahvaćene vatrom.Vatrogasne ekipe su vrlo brzo izašle na teren, te je požar ubrzo lokalizovan, a u iznošenju stanara komšije su prve pritekle u pomoć.

Svi stanari prebačeni su još tokom noći u jedan od mirijevskih hostela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.