Podrška Reformisanoj Vladi

BEOGRAD, 2. septembra (Tanjug) – Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković izjavio je da će ta stranka glasati za reformisanu vladu i da neće izostati njihova podrška reformama ekonomske i socijalne politike.

momo-colakovic
Podrška Reformisanoj Vladi

Čolaković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je predsednik poslaničke grupe PUPS-a najavio da će ta stranka podržati reformisanu vladu pre svega, zato što nastavlja sa približavanjem EU i rešavanjem kosovskog problema, ali da je najbitniji segment zbog kojeg će je podržati najava mera ekonomskog razvoja i socijalne politike. “Pošto smo shvatili da je to komplementarno, da će se to uporedo raditi, naša podrška neće izostati”, rekao je on.

Za PUPS je, kako je naveo, važno da je premijer istakao u ekspozeu da najsiromašniji biti zaštićeni, te da oko milion penzionera ne treba brine zbog eventualnog zamrzavanja ili smanjivanja penzija.

“To je za nas veoma bitno”, kazao je Čolaković i dodao da će PUPS podržati reformu penzionog sistema, ali da istovremeno postavlja pitanje koje su to mere.
“Ne može biti reforma penzijskog sistema takva da se reformišu stečena prava ili najniže penzije ili da se smanjuju penzije. Ali ostale mere dolaze u obzir, recimo, da se imovina PIO fonda stavi u funkciju razvoja, investicionu funkciju, ili da se ide u razvoj i formiranje novih PIO fondova, pošto ih u Srbiji ima svega sedam”, smatra Čolaković.

Inace, u PUPS-u, kažao je, nije bilo reči o promeni vlasti u Beogradu i podsetio da se zamenik predsednika partije Milan Krkobabić već ranije izjasnio da vlast ne treba menjati dokle god funkcioniše dobro građanima.

 

IZVOR: Tanjug

One Reply to “Podrška Reformisanoj Vladi”

  1. Sramota i bedovija Srbije, naravno da ces dati podrzsku “NOVOJ i REFORMISANOJ” vladi kad`si genetski modifikovan penzos pa si jos i na funkciji!,
    Isto k`o i Krko-babic! (vlast u nasledje,sjasi Kurta da uzjasi Murta)
    Kako li Vam sada zvuci ovaj tekst Momo Colakovica iz ove perspektive i sa ove vremenske distance-2017god.
    Svi ste Vi DNO DNA a ne “NOVA i REFORMISANA” vlada, talog i mulj ovog jadnog,namucenog i napacenog naroda!#$*@!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.