PIO “ulovio” 210 lažnih invalida

IZVOR: Tanjug

Od 3.929 invalidskih penzija, koliko je kontrolisano, za 210 invalidskih penzionera je to pravo ukinuto.

penzioni-cek

Direktor sektora za medicinsko veštačenje Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Dika Kajević je na sednici UO fonda PIO podsetio da je od 33.783 korisnika te penzije od 10. septembra do 22. maja ove godine izdvojeno 3.929 njih radi kontrole.

Od 2.953 pozvana osiguranika od 29. septembra prošle do 22. maja ove godine 686 korisnika se nije odazvalo na prvi pregled, 90 njih se nije odazvalo ni na ponovljeni poziv, a pregledano je 2.177 korisnika penzija.

Nalaz koji im potvrđuje mogućnost korišćenja invalidskih penzija zabeležen je kod 1.953 korisnika invalidskih penzije, dok kod 210 njih nije potvrđen taj nalaz. U Izveštaju o radu fonda koji je usvojio Upravni odbor navedeno je da je kontrola svih invalidskih penzija, koja je započeta prošle godine, već dala rezultate.

Ministar za rad Aleksandar Vulin najavio je ranije da će i u ovoj godini biti nastavljena revizija invalidskih penzija.

“Hoćemo da stvar isteramo do kraja, sve mora biti završeno u skladu sa zakonom i moramo da skinemo velik teret sa invalidskih penzionera, da ne bi dozvolili da ih stalno neko gleda popreko i sumnja da su lažni. Ovim postupkom i velikim radom zaposlenih u fondu PIO, mi taj problem konačno rešavamo”, poručio je ranije Vulin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.