Penzioneri zbog smanjenja pred Ustavni sud

Penzioneri zbog smanjenja pred Ustavni sud
Penzioneri zbog smanjenja pred Ustavni sud

 

Udruženje sindikata penzionera Srbije će danas, na konferenciji za novinare, govoriti o svojoj Inicijativi za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Prema odredbama tog zakona, koji je stupio na snagu 1. novembra, u različitom procentu se smanjuju sve penzije veće od 25.000 dinara. Kako je najavljeno na konferenciji će, između ostalih govoriti predsednik Udruženja Milorad Vujasinović

Predstavnici tog udruženja u više navrata su ukazali da će predloženim merama koje obuhvataju i smanjenje penzija biti urušen sistem penziono-invalidskog osiguranja u Srbiji i najavili da će pred Ustavnim sudom pokrenuti postupak za ocenu ustavnosti zakona.

Napomenuli su, takođe, da će zaštitu svojih prava zatražiti i od međunarodnih institucija i Međunarodnog suda u Strazburu.

 

2 Replies to “Penzioneri zbog smanjenja pred Ustavni sud”

  1. Zelela bih na ovaj nacin da se informisem kako se moze postati clan Vaseg udruzenja kao i na koji nacin se moze pridruziti akciji za ocenu ustavnosti odredbe o umanjenju penzija pre USS ?

    1. Poštovana Vesna, mi nismo udruženje a što se tiče akcije za ocenu ustavnosti,pokušajte više informacija da pronadjete u kontaktu sa udruzenjem sindikata penzionera Srbije na : 011 333 5 267.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.