Penzioneri nude besplatnu pomoć

IZVOR: Tanjug

Kraljevo — Bivši radnici Fabrike vagona Kraljevo pre par meseci pokrenula je inicijativu da bez ikakve nadoknade pomogne fabrici da prevaziđu posledice loše privatizacije.

Penzioneri nude besplatnu pomoć
Penzioneri nude besplatnu pomoć

Među ovim radnicima su inženjeri, ekonomisti i drugi stručnjaci koji su mahom sada u penziji.

Bivši tehnički direktor FVK i predsednik Inicijativnog odbora Vladislav Milosavljević rekao je da uskoro ističu svi rokovi za preduzeća u restrukturiranju.

“Prinudjeni smo da se još jednom obratimo nadležnima, kako bismo bar nešto preduzeli za spas FVK. Ukoliko ova fabrika ode u stečaj, bojim se da ni za Kraljevo nema budućnosti“, rekao je Milosavljević danas na konferenciji za novinare.

Aktuelni direktor FVK Zoran Minović kaže da uprkos dugu od ukupno 42 miliona evra, za oporavak postoji nada jer postoji nekoliko ugovorenih poslova.

“Tu su popravke 80 vagona za Zzeleznice Srbije, proizvodnja novih 25 vagona za prevoz rolni lima za smederevsku Zzelezaru. Uz to, potrebno je pronaći model privatizacije, a već postoje zainteresovani strateški partneri iz Turske i Nemačke“, rekao je Minović.

Bivši radnici su posebno naglasili da su ogorčeni na ponašanje lokalnih čelnika, jer kako kažu, nisu zainteresovani za sudbinu FVK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.