Penzioneri Niša bez besplatnog prevoza

Zbog odluke da od 1. marta plaćaju gradski prevoz, penzioneri traže od Aleksandra Vučića da i njima pomogne kao kolegama u Beogradu.

nis-prevoz-penzioneriNe plaćaju kartu sa penzijom manjom od 15.684 dinara
Ne plaćaju kartu sa penzijom manjom od 15.684 dinara

 

Beogradski penzioneri godišnje plaćaju povlasticu 407 dinara. Prema novoj odluci,  samo će penzioneri koji primaju do 15.684 imati besplatan prevoz. Oni koji primaju do 38.170 mesečno moraju da plate polovinu cene karte, a sa penzijama većim od 38.170 plaćaju punu cenu mesečne karte – 2.000 dinara.

– Tražimo da premijer i nama pomogne. Ne mogu da shvatim da Vučić brine samo o penzionerima u Beogradu. Strašno je što u jednoj zemlji postoje različiti aršini. U Beogradu su i veće penzije. U prestonici oni koji primaju do 25.000 dinara plaćaju samo 407 dinara i to za celu godinu. Ja koji imam 22.000 moram da platim mesečno 1.000 dinara. Kod njih pravo na povlastice u vožnji imaju penzioneri od 65, a u Nišu kad napune 70 godina – rezigniran je Milorad Mitić.

Vera Petrović kaže da je gradski prevoz važan za starije jer moraju često kod lekara.

– Moraću da kupim mesečnu kartu jer stalno idem kod lekara, a stanujem daleko. Na sreću, nemam veliku penziju pa ću plaćati pola cene. Strašno je koliko vlast Niša nema sluha za najstarije – priča Petrovićeva.

 

Perišić: Nema para u budžetu
Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da penzioneri imaju besplatan prevoz do 1. marta. “Učinićemo sve da nađemo najbolje rešenje i za penzionere, ali i da prevoz može nesmetano da funkcioniše. Svesni smo da su penzioneri ugroženi i da većina ima niske penzije, ali u budžetu nema dovoljno sredstava da svi imaju pravo na besplatni prevoz. Naći ćemo neko rešenje do 1. marta – obećava gradonačelnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.