Penzioneri nezadovoljni novim cenama prevoza

Penzioneri koji mesečno primaju više od 25.000 dinara plaćaće prvoz 990 dinara mesečno, odnosno 1.495 ako im je penzija veća od 50.000 dinara.

konferencija za novinare Udruženja sindikata penzionera Srbije o cenama javnog prevoza za penzionere u više gradova u Srbiji
konferencija za novinare Udruženja sindikata penzionera Srbije o cenama javnog prevoza za penzionere u više gradova u Srbiji

 
Polemika o izmenama novog gradskog tarifnog sistema u javnom prevozu nastavljena je i juče, piše Politika. Predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije ponovo su zatražili sastanak sa gradonačelnikom Sinišom Malim. „Oni bi najradije da nas vide sve u gasnim komorama, ali neće uspeti. Biće otpora ukoliko dogovor ne bude postignut do 1. februara kada na snagu stupa novi cenovnik.

Taj otpor biće bezbedan za penzionere, ali bolan po vlast“, poručio je Milorad Vujasinović, predsednik USPS-a, ali izneo više detalja o vrsti otpora, dodavši da se još razvija strategija kojom bi se izrazila građanska neposlušnost. Za USPS bi bilo prihvatljivo, kaže Vujasinović, da se umesto dosadašnjih 407 dinara uvede karta od 200 dinara mesečno za one koji imaju primanja veća od 13.000. Oko 45.000 penzionera sa primanjima manjim od tog iznosa bilo bi oslobođeno plaćanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.