Penzioneri Jagodine u 2012. godini ostvarili i više od planiranog

Gradsko Udruženje penzionera Jagodine je u 2012. realizovalo niz akcija čiji je cilj unapređenje standarda njegovih članova, posebno najugroženijih. Po rečima predsednika Udruženja Slobodana Nikolića, sve što je planirano- ostvareno je, a i više od toga.

penzioneri-jagodine
Penzioneri Jagodine

Velika pažnja je posvećena omasovljenju Udruženja, a uspostavljena je i odlična saradnja sa Crvenim krstom u Jagodini.
– Ta saradnja je plodonosna na obostrano zadovoljstvo. Više od 40 naših članova koristi kuhinju Crvenog krsta Jagodine, tu imaju obezbedjen topli obrok- rekao je Slobodan Nikolić, predsednik Udruženja penzionera Jagodine.

S obzirom na to da su penzioneri do 65 godina često i dobrovoljni davaoci krvi, ili su to bar nekada bili, ovo udruženje je formiralo Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi.
– Imali smo tri masovne akcije, skupili smo 115 jedinica krvi za naše penzionere koji se operišu van Jagodine. Takodje, i sa Opštom bolnicom smo uspostavili jako dobre odnose, pa krv obezbedjujemo i za penzionere koji se ovde leče- priča predsednik Udruženja.

Glavni zadatak krajem godine je bio da se penzioneri obezbede ogrevom, tako da su svi penzioneri na vreme snabdeveni ugljem i drvima, koje kasnije plaćaju na osam ili deset mesečnih rata.

U 2012. godini realizovane su i dve akcije u okviru kojih je preko 200 penzionera dobilo pakete prehrambenih proizvoda.

Udruženje penzionera grada Jagodine ima 3.300 članova. Organizovani su u 40 mesnih odbora, a u toku je formiranje još 16 mesnih organizacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.