Penzioneri će i dalje dobijati pomoć grada

Skupština grada odlučila da se penzionerima za nekoliko dana isplati još 4.000 dinara. – Od 1. januara 2014. godine vrtić će biti besplatan za treće i svako sledeće dete u porodici. – Usvojena odluka o finansiranju nastavnika razredne nastave u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda

Skupstina grada Beograda
Penzioneri će i dalje dobijati pomoć grada

Penzioneri u Beogradu čije su prinadležnosti do 15.000 dinara mesečno, za nekoliko dana će dobiti još 4.000 dinara pomoći iz gradskog budžeta, odlučili su juče jednoglasno odbornici Skupštine grada. Do kraja godine, očekuje ih još jedna tranša u istom iznosu. Oni su u toku minulih godinu dana dobili pomoć od 16.000 dinara iz republičke kase, ali rebalansom budžeta ova mera nije predviđena, pa je grad preuzeo tu obavezu.

– Cilj je da više od 60.000 ljudi koji imaju penzije manje od 15.000 dinara, ne budu u neravnopravnom položaju i da se ne dovedu u pitanje njihove egzistencijalne potrebe – rekao je Nenad Matić, sekretar za socijalnu zaštitu.

Sednica Skupštine grada počela je juče oko 10 sati, a završena je za samo 45 minuta, jer nije bilo rasprave o predlozima.Poslednjem skupštinskom okupljanju u ovom sazivu prisustvovala su 102 odbornika.

IZVOR: Politika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.