Penzioner kupio kola Domu zdravlja

Kuršumlija — Penzioner Stepan Milenković, od penzije, je donirao “Ladu nivu” kuršumlijskom Domu zdravlja.

Penzioner kupio kola Domu zdravlja
Penzioner kupio kola Domu zdravlja

Na to su ga nevele svakodnevne slike zdravstvenih radnika iz Kuršumlije u medijima, koji se dovijaju da zbrinu pacijente iz najudaljenijih planinskih sela, improvizovanim sredstvima, na konjima, zapregama, traktorskim prikolicama, ali i na svojim leđima.

“Lada niva” će svakako olakšati kuršumlijskom Domu zdravlja, ali je nedovoljna da pokrije opštinu Kuršumija, teritorijalno najveću opštinu u Srbiji.

Teške situacije sa kojima se gotovo svakodnevno susreću ekipe Hitne pomoći u opštini Kuršumlija potakle su ovog penzionera da im od svoje penzije kupi terensko vozili “Lada niva”.

Milenković je poreklom iz Kuršumlije te ga je dodatno potresla sudbina medicinskih radnika koji se neretko do pacijenata u zabačenim selima probijaju na različite načine.

Direktorka Doma zdravlja kaže da će im ova donacija mnogo pomoći, pre svega da lekari dođu do pacijenata koji žive u udaljenim selima. Neka od tih sela udaljena su i po 50 kilometara, a mnoga od njih se nalaze na vrlo nepristupačnim mestima.

Zbog toga iz ovog Doma zdravlja poručuju da svaka donacija znači još spasenih života.

Načelnica Hitne službe Nevena Vučković ističe da ova služba nema ni dovoljan broj zaposlenih jer se dešava da stigne poziv pacijenta. a da su sve ekipe daleko i potrebno im je mnogo vremena da se vrate.

Ipak, pored terenskog vozila koje su dobili na poklon, sada im je potrebno još jedno ležeće terensko vozilo koje bi rešilo problem pacijenata koji ne mogu da hodaju i sede.

One Reply to “Penzioner kupio kola Domu zdravlja”

  1. Bravo, tako treba. Time je ostavio trag u narodu da živi i nakon smrti. Na njega treba da se ugledaju mnogi sebičnjaci, jer bi samo tako ostavili trag svog postojanja. Bez tragova, čoveka kao i da nije bilo. Pare ništa ne znače. Dela se pamte. Zato su takvi ljudi praktično besmrtni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.