Mekdonalds šokirao: Evo ko će vas od sada služiti

IZVOR: Tanjug – Ljubljana — Svetski lanac brze hrane Mekdonalds u Sloveniji će od januara u nekim svojim lokalima početi prvi put da angažuje penzionere, piše mariborski list “Večer”.

Mekdonalds će im ponuditi jednostavnije i lakše poslove, kao što su brisanje stolova, odnošenje tanjira i pribora, i rad do 60 sati mesečno, koliko maksimalno dopušta zakon.

Do sada se na poziv Mekdonaldsa u Sloveniji javilo najviše penzionera iz Maribora i Ljubljane, piše list, podsećajući da taj lanac u Sloveniji ima 18 restorana sa više od 800 zaposlenih.

Planirano je da projekat angažovanja penzionera najpre bude realizovan u januaru u tri Mekdonaldsova restorana, ali iz kompanije poručuju da će sa projektom nastaviti i u drugim restoranima ako se pokaže da su reakcije gostiju i zaposlenih dobre.

Prema zakonu o regulisanom tržištu rada, penzioneri legalno u Sloveniji smeju da povremeno rade najviše 60 sati u kalendarskom mesecu, bruto satnica koju im poslodavci plaćaju ne sme biti manja od 4,20 evra, a godišnji bruto dohodak koji povremenim radom ostvare godišnje ne sme preći 6.300 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.