Jagodinski penzioneri u akciji davanja krvi

Društvo doborovoljnih davalaca krvi Udruženja penzionera Jagodine danas je u prostorijama službe za transfuziju jagodinske Opšte bolnice organizovalo još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Prikupljena krv namenjena je za lečenje pacijenata u jagodinskim zdravstvenim ustanovama.

Jagodinski penzioneri u akciji davanja krvi
Jagodinski penzioneri u akciji davanja krvi

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Udruženje penzionera grada Jagodine je od osnivanja početkom prošle godine organizovalo 5 akcija dobrovoljnog davanja krvi. Najnovija je realizovana u saradnji sa službom za transfuziju jagodinske Opšte bolnice u Jagodini, a kao i u prethodnim slučajevima krv je namenjena za lečenje pacijenata u jagodinskim zdravstvenim ustanovama.

– Danas smo ponudili 51 jedinicu krvi. Sledeća akcija je 17. maja, kada ćemo podržati jagodinsku Pivaru, a 27. jula ćemo podržati Novo Lanište – rekao je Radoslav Slavković, predsednik ADO Udruženja penzionera Jagodine.

Pri Udruženju penzionera Jagodine osnovan je i aktiv donatora organa, čiji je predsednik Radoslav Slavković, inače, vlasnik prve donatorske kartice u ovom udruženju. Sada je Slavković predsednik aktiva donatora organa i zagovornik ovog projekta.

Udruženje penzionera grada Jagodine posvećuje veliku pažnju humanitarnim aktivnostima, o čemu svedoče akcije Društva dobrovoljnih davalaca krvi i Aktiva donatora organa.Penzioneri, se za sve informacije mogu obratiti Udruženju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.