Hrvatski penzioner: U invalidskim kolicima jurio autoputem!

IZVOR: 24sata.hr

Hrvatski penzioner (70) je poput Broja jedan iz čuvenog stripa “Alan Ford” u svojim invalidskim kolicima izašao na auto-put kod Splita i jurio neverovatnih 10 kilometara na sat

 

[flv]http://www.penzionerskevesti.info/wp-content/uploads/2015/07/split.mp4[/flv]

“Ej, prika, požuri malo, što radiš, halo?”, dovikivali su Splićani sugrađaninu koji je mrtav-hladan po splitskoj najprometnijem putu vozio elekrična invalidska kolica ugrožavajući svoj i tuđe živote. Trubilo se, kočilo, nerviralo…

Neobičan slučaj se dogodio na putu Stobreč – Solin. Krenuo je od groblja na Lovrincu prema Solinu i vozio se u srednjoj traci. Oko njega su “zujali” automobili, kamioni i autobusi, zbog čega je pravo čudo kako nije došlo do saobraćajke. Jedan vozač je penzioneru pritekao u pomoć i vozio iza njega zaštitivši ga tako od drugih vozača ali istovremeno i navukavši njihov bes jer se ubrzo stvorila kolona vozila.

“Nakon nekog vremena nas je sustigao saobraćajni policajac na motociklu. Vozio je uporedo s njim”, rekao je jedan vozač .

Iz splitske policije odgovorili su kako je policajac ispratio čoveka u kolicima s puta i da mu nije pisao kaznu. Veruje se da je u pitanju penzioner iz staračkog doma na Dračevcu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.